Lydighetskurs

Røros Hundeklubb har gleden av å tilby lydighetskurs helga 14. - 16. mai 2021 med Stian Kristiansen. Synes du lydighet høres spennende ut? Da er dette et kurs for deg. Alle er velkommen - medlemmer og ikke medlemmer. Det er plass til 8 ekvipasjer på kurset, så her er det førstemann til mølla!

Innhold:
På dette kurset vil du lære hvordan komme i gang med lydighet, enten du tenker å få en mer lydig hund i hverdagen eller konkurrere i lydighet. Det er Ingen spesielle krav til deltakelse, men det er en fordel om du tenker å utvikle deg selv og hunden din innenfor lydighet. Kanskje kunne tenkt deg å konkurrere etter hvert. Det er heller ingen krav til alder på hunden. Kurset vil bli tilpasset hver enkelt ekvipasje og deres nivå.

For å få et hyggelig hundehold med en hund som ønsker å jobbe sammen med deg, bruker vi positive treningsmetoder i alle momenter. Vi kommer til å sette søkelys på kriterier, belønning og belønningsfrekvenser. Videre fokuserer vi på mange forskjellige momenter, hvordan dele opp øvelser i momenter samt sette sammen flere momenter til en hel øvelse. Vi jobber i utgangspunktet med 1 og 1 hund, hvis det lar seg gjøre prøver vi å kjøre noen fellesøvelser.  

Instruktør:
Instruktør på kurset er Stian Kristiansen. Stian Kristiansen bor på Frosta og har drevet med hund siden 1997. Han har nå en Labrador av jaktlinjer som er godkjent redningshund i Norske redningshunder. Stian konkurrerer nå lydighet kl. 3. Han er utdannet trinn 1 og trinn 2 lydighet gjennom NKK. Han har også kurs innenfor problemadferd og hvordan jobbe med dette med Tess Erngren fra GoodDog, og 100% positiv hverdagslydighet med Arne Aarrestad fra Siddis Hundeskole.

Praktisk informasjon:
Kurset starter fredag kveld kl. 1900 - 2100 med teori. Lørdag og søndag er det praktisk trening, med tidspunkter lørdag er 0900 – 16/1700 og søndag er kl. 1000 – 1600. Teoriøkta på fredagen gjennomføres på Rørosvidda hotell. Den praktiske delen resten av helga gjennomføres utenfor klubbens lokaler på Sollihagan dersom annet ikke er avtalt. Det ligger rett over veien for Røros Gummi og maskin. Hvis det er dårlig vær tar vi matpauser inne på lokalet i Sollihagan. Ta kontakt om du trenger nærmere veibeskrivelse.

Kurset gjennomføres i henhold til nasjonale retningslinjer og NKK`s veileder i for arrangører for prøver og aktiviteter under Covid-19 – situasjonen. Vi oppfordrer alle til å holde gode avstander mellom deltakere og parkerte biler. Vi møtes friske og raske, og alle har eget utstyr til egen hund.

Påmelding og pris:
Frist for påmelding er 3. mai, bindende påmelding etter "først til mølla-prinsippet".
Plass for inntil 8 ekvipasjer med minimum 6 deltakere for oppstart.

Påmeldingen sendes til rhk@roros.net, og merkes med: «Lydighetskurs vår 2021», navn på ekvipasjen, fødselsår, postnummer og telefonnummer til fører, samt hundens alder, rase, ferdigheter og mål med kurset.

Pris: Kr. 1700 for medlemmer/ kr. 2000 for ikke-medlem. 
Betalingsfrist 6. mai til kontonummer 4280 05 38275.
Betalingen merkes med «Lydighetskurs vår 2021» og navn på fører.

Huskeliste til kurset:
Ta med halsbånd og kort kobbel. Ta også med bil bur, slik at hunden kan få hvile mellom øktene. Lurt å ta med GODE og myke godbiter, leker, vann og vannskål til hunden. Husk også mat, drikke og noe å sitte på til deg selv.