Kurs rallylydighet

Vi har gleden av å tilby kurs i rallylydighet i begynnelsen av juni. Kurset tar for seg grunnleggende teori og gjennomgang av øvelser i de ulike klassene, bruk av positive belønningsbaserte metoder. Her kan alle hunder i alle aldre delta, men det er en fordel om hunden kan grunnleggende lydighet fra tidligere. Instruktør er Andrea Hånes. Det er plass til 6 ekvipasjer på dette kurset, så her er det først til mølla.

Innhold:
Rallylydighet er en relativt ny konkurransegren i Norge som bygger på glede, samspill og holdninger mellom hund og fører. I rally er det lov å rose hunden så mye man vil underveis. Rally består av øvelser både fra lydighet, agility og freestyle og hund og fører går en bane bestående av 15-22 skilt. Man kan oppnå mellomtitler og championat i rally i Norge.

Kurset tar for seg grunnleggende teori og gjennomgang av øvelser i de ulike klassene. På kurset vil du lære de ulike skiltene og hvordan man går en rallybane. Kurset passer for deg som ønsker å begynne å konkurrere i rally, for deg som allerede konkurrerer, eller for deg som bare ønsker å aktivisere hunden din på en morsom måte. Sporten passer for alle hunder, uansett rase og alder. Det er en fordel at hunden har forståelse for sitt/dekk og å gå fot/lineføring for å få best mulig utbytte av kurset. Kurset gjennomføres med bruk av positive belønningsbaserte metoder.

Instruktør:
Instruktør på kurset er Andrea Hånes. Hun har 4 hunder; to Collies og to Shetland Sheepdog. Andrea har NKK instruktør trinn 1 utdanning og har konkurrert i rallylydighet og lydighet siden 2013/2009. Andrea har oppnådd championat i rally med sine to veteraner (nå pensjonister) og konkurrerer nå med sine to unghunder.

Praktisk informasjon:
Det planlegges totalt 4 kvelder med følgende tidspunkt, der tema for de ulike kveldene blir satt opp etter nivå og ønsker fra kursdeltakerne.

  • Mandag 03.06
    Torsdag 06.06
    Mandag 10.06
    Mandag
    17.06

Kurset gjennomføres i tidsrommet kl. 1830 - 2030 alle kvelder. Kurset finner sted på agilitybana ute i Sundveien. Når du kommer fra Røros kjører du forbi Røros videregående skole, og videre 300 meter så har du bana på venstre side av veien. Ta kontakt om du trenger nærmere veibeskrivelse.

For at alle skal få likt utbytte av kurset, så kan dessverre ikke tisper med løpetid delta.

Påmelding og pris
Bindende påmelding hele kurset innen 24. mai 2019 til rhk@roros.net.
Merkes med «kurs rallylydighet vår 2019», navn på ekvipasjen, fødselsår og postnummer til fører, og alder på hund.
Plass for inntil 6 ekvipasjer, med minimum 4 deltakere for oppstart.

Pris: Kr. 1000 for medlemmer/ kr. 1300 for ikke-medlem. 
Betalingsfrist 27. mai til kontonummer 4280 05 38275.
Betalingen merkes med «kurs rallylydighet vår 2019» og navn på fører.

Huskeliste til kurset:
Ta med halsbånd og kort kobbel. Ta også med bil bur, slik at hunden kan få hvile mellom øktene. Lurt å ta med GODE og myke godbiter. Husk vann og vannskål.