Kurs rallylydighet

Vi måtte avlyse kurset vårt i juni av uforutsatte hendelser. Så da gjør vi et nytt forsøk, og har gleden av å tilby kurs i rallylydighet 14. - 16. august. Kurset tar for seg samarbeid og kommunikasjon og gjennomgang av øvelser i de ulike klassene ved bruk av positive belønningsbaserte metoder. Her kan alle hunder i alle aldre delta, men det er en fordel om hunden kan grunnleggende lydighet fra tidligere. Instruktør er Michelle Malmåsen. Det er plass til 8 ekvipasjer på dette kurset, så her er det først til mølla.

Innhold:
Rallylydighet er en relativt ny konkurransegren i Norge som bygger på glede, samspill og holdninger mellom hund og fører. I rally er det lov å rose hunden så mye man vil underveis. Rally består av øvelser både fra lydighet, agility og freestyle og hund og fører går en bane bestående av 15-22 skilt. Man kan oppnå mellomtitler og championat i rally i Norge.

Kurset passer for alle som har lyst til å trene rallylydighet både som en hyggelig og morsom aktivisering for hund og fører, og for de som vil konkurrere klasse 1-3. Man må ikke konkurrere for å være med på dette kurset. Vi bygger opp øvelsene slik at det skal være mulig for ALLE å komme seg opp i klassene og sånn at alle byggesteinene blir lagt riktig.

Hva går vi gjennom?

  • - Regler og belønning
  • - Samarbeid og kommunikasjon
  • - Lek og belønning
  • - Timing og plassering
  • - Håndtere forstyrrelser
  • - Enkeltskilter
  • - Kombinasjoner
  • - Skiltslynger
  • - Banetrening
  • - Fotarbeid

Rallylydighet passer for alle hunder, uansett rase og alder. Det er en fordel at hunden har forståelse for sitt/dekk og å gå fot/lineføring for å få best mulig utbytte av kurset. Kurset gjennomføres med bruk av positive belønningsbaserte metoder.

Instruktør:
Michelle Malmåsen fikk sin første Hovawart i 1998 og har drevet aktivt med hund i 20 år. Hun er utdannet som lydighets- og rallylydighets instruktør i Norge, rallylydighetsinstruktør i Sverige, instruktør i Nordisk rally.og mentaltest figurant. Michelle var trener for landslaget i rallylydighet i 2019, men fant ut at hun heller ville være aktiv utøver selv. Hun er instruktør i Drøbak Hundeklubb og holder privatkurs, i tillegg til at hun konkurrerer. 

Praktisk informasjon:
Kurset starter fredag kveld kl. 1900 . Tidspunkter lørdag og søndag er kl. 0900 – 1600/1700. Mer informasjon om oppmøtested får du når det nærmer seg kurshelga.

Påmelding og pris
Bindende påmelding hele kurset innen 24. juli 2020 til rhk@roros.net, og merkes med «kurs rallylydighet høst 2020».
Ved påmelding trenger vi følgende informasjon: Navn på ekvipasjen, fødselsår og postnummer til fører, og rase, alder og forkunnskaper til hund. I tilegg ønsker vi at du skriver noe om mål og ønsker med kurset.
Plass for inntil 8 ekvipasjer, med minimum 6 deltakere for oppstart.

Pris: Kr. 1700 for medlemmer/ kr. 2100 for ikke-medlem. 
Betalingsfrist innen 1. august til kontonummer 4280 05 38275.
Betalingen merkes med «kurs rallylydighet vår 2020» og navn på fører.

Huskeliste til kurset:
Ta med halsbånd og kort kobbel. Ta også med bil bur, slik at hunden kan få hvile mellom øktene. Lurt å ta med GODE og myke godbiter. Husk vann og vannskål.