Aktiviseringskurs

Røros Hundeklubb har gleden av å tilby aktiviseringskurs helga 21. - 22. januar 2023. Her får du smakebiter på ulike måter du kan aktivisere hunden din med enkle hjelpemidler og gjerne hjemme i stua. Alle er velkommen, medlem eller ei. Det er plass til 6 ekvipasjer til kurset, så her er det førstemann til mølla!

Innhold:
Målet med dette kurset vil være å gi alle en innføring i hva aktivisering av hund er, og hvordan vi kan aktivisere hundene våre i hverdagen. Det vil bli en innføring i ulike øvelser som bidrar til god aktivisering av hunden slik som nesearbeid, triks, target, lek, og samarbeid. Det vil være fokus på at aktivisering er for alle, uten at det krever en masse utstyr og tid, og at det finnes mange gode øvelser man kan gjøre hjemme på stua. Samtidig vil det viktigste fokuset være at eier og hund skal ha det gøy sammen!

Instruktør:
Instruktør på dette kurset er Tina Aslaksen, som nettopp har fullført instruktørutdannelse ved Hundesenteret i Trondheim. Selv har hun to belgiske fårehunder, groendaler, på 5 år. Hun går aktivt agility med den ene hunden, mens den andre er enda i innlæringsfasen. I tillegg trener hun også både litt rally og nosework for å aktivisere hundene sine. Tina synes aktivisering av hundene er kjempeviktig, og ønsker at det skal være lavterskel og kunne aktivisere hundene sine, uten masse utstyr og tilbehør.

Praktisk informsjon:
Kurset går over lørdag og søndag, begge dagene fra 1000 til ca. 1500 i Røros Hundehall på Sollihagaen. Vi starter med en liten teoridel der vi snakker om hva aktivisering er. Deretter er det praksis resten av helga. Det vil bli lunsjpause i løpet av dagen, så ta med mat og drikke til deg selv begge dager.

Det blir satt opp stasjoner med ulike tema for aktivisering. Vi gjennomgår først alle stasjonene, deretter er to og to hunder inne og jobber samtidig. Alle ekvipasjene skal gjennom alle stasjonene på lørdag. På søndag blir det mer valgfritt hva de ønsker å lære mer om, og hvilke(n) av stasjonene de vil innom.  

Tisper med løpetid kan også delta, men må da ha truse på.

Påmelding og pris:
Bindende påmelding innen 9. januar 2023 etter "først til mølla-prinsippet" for inntil 6 ekvipasjer.
Påmelding sendes til rhk@roros.net.Merkes med "Aktivitetskurs januar" med følgende informasjon: navn på ekvipasjen, fødselsår, postnummer og telefonnummer til fører, samt hundens alder, rase og eventuelt ferdigheter innen tema.

Pris: 1200 for medlemmer/ kr. 1500 for ikke medlemmer. 
Betalingsfrist 12. januar. 2023 til kontornummer 4280 05 38275. Betaling merkes også med "Aktivitetskurs" og navn på fører.

Huskeliste til kurset:

  • - Bur til hunden, eller mulighet til å ha den i bil.
  • - Godbiter. (Velg godbiter du ikke bruker til vanlig, og som hunden synes er ekstra gode. Eksempel pølse, fiskekake, kjøttboller)
  • - Leker.
  • - Vann og vannskål.
  • - Halsbånd/sele og bånd til hunden. (Ikke flexiline)
  • - Mat og drikke til deg selv.
  • - Noe å sitte på dersom du ønsker det.
  • - Innesko til hallen