Kurs i grunnleggende lydighet

Røros Hundeklubb har gleden av å tilby hele to lydighetskurs høsten 2022, et i midten av oktober og et tidlig i november. Synes du lydighet høres spennende ut. Da er dette et kurs for deg. Alle er velkommen - medlemmer og ikke medlemmer. Det er plass til 8 ekvipasjer på hvert av kursene, så her er det førstemann til mølla!

Tidspunkt for kursene:
1. Første kurs: 21. - 23. oktober
2. Andre kurs: 4. - 6. november

Innhold:
På dette kurset vil du lære hvordan komme i gang med lydighetstrening av hunden, enten om vil ha en mer lydig hund i hverdagen eller øke grunnferdigheter og gå videre til å konkurrere i noen form av lydighet. Ekvipasjen bør ha trent noen form for lydighet fra før og ha et ønske om videre utvikling. Det er ingen krav til alder på hunden. Kurset vil bli tilpasset hver enkelt ekvipasje og deres nivå. Ønsker noen høyere nivå vil dette også bli tilrettelagt for.

På kurset bruker vi bruke positive treningsmetoder og innlæringsmåter. Fokus kommer til å være krav og kriterier, belønning og belønningsfrekvenser. Det vil blir fokus på ulike momenter som dere ønsker å jobbe med og øvelser dere har behov for å øke nivået på. I utgangspunktet jobber vi med 1 og 1 hund om gangen. Om det lar seg gjøre setter vi opp fellesøvelser.

Instruktør:
Torunn Nyhus Stene er instruktør på kurset, og har lenge hatt interesse for hund og adferd. Hun har lang erfaring som instruktør der hovedinteressen er generell adferd, hvordan hunden påvirkes av genetikk og miljø, konkurranselydighet og spor. I 2011 tok hun instruktørutdanningen hos Oslo Hundeskole. Siden 2012 jobbet hun som fast instuktør der og holdt valpekurs, grunnkurs, hverdagslydighetskurs og bronsemerkekurs, samt hatt privattimer for hundrevis av kursdeltakere. Hun har selv to hunder. En labrador på 14 år som ble trent innen lydighet, blodspor og skogsrundering. Og en brukschæfer på 9 år, som er mye trent i spor og konkurranselydighet, og startet i hundesporten IGP. Selv deltar hun på hundekurs med ulike instruktører på høyt nivå. Har i mange år trent i hundesportgrupper sammen med andre utøvere for selv å bli en bedre hundefører, få et bedre samarbeid med egen hund, og lære mer om adferd hos hund.

Praktisk informasjon:
Kurset starter fredag kveld kl. 1800 – 2000. Målet for denne økta er å bli kjent, diskutere innhold i kurset og prate sammen om hva fokuset for helga skal være. Lørdag og søndag er det praktisk trening, med tidspunkter lørdag er 0900 – 16/1700 og søndag er kl. 0900 – 1600. Hele kurset gjennomføres i Røros Hundehall på Sollihagaen. Det ligger rett over veien for Røros Gummi og maskin. Matpauser tar vi også u hundehallen. Ta kontakt om du trenger nærmere veibeskrivelse.

Påmelding og pris:
Kurs i oktober:
- Frist for påmelding er 10. oktober, bindende påmelding etter "først til mølla-prinsippet".
- Plass for inntil 8 ekvipasjer med minimum 5 deltakere for oppstart.
Påmeldingen sendes til rhk@roros.net, og merkes med: «Lydighetskurs høst 2022», navn på ekvipasjen, fødselsår, postnummer og telefonnummer til fører, samt hundens alder, rase, ferdigheter og mål med kurset.

- Pris: Kr. 1400 for medlemmer/ kr. 1700 for ikke-medlem. 
- Betalingsfrist 14. oktober til kontonummer 4280 05 38275.
Betalingen merkes med «Lydighetskurs oktober 2022» og navn på fører.

Kurs i november:
- Frist for påmelding er 24. oktober, bindende påmelding etter "først til mølla-prinsippet".
- Plass for inntil 8 ekvipasjer med minimum 5 deltakere for oppstart.
Påmeldingen sendes til rhk@roros.net, og merkes med: «Lydighetskurs høst 2022», navn på ekvipasjen, fødselsår, postnummer og telefonnummer til fører, samt hundens alder, rase, ferdigheter og mål med kurset.

- Pris: Kr. 1400 for medlemmer/ kr. 1700 for ikke-medlem. 
- Betalingsfrist 27. oktober til kontonummer 4280 05 38275.
Betalingen merkes med «Lydighetskurs november 2022» og navn på fører.

Huskeliste til kurset:

- Bur eller mulighet til å ha hunden i bil.
- Myke godbiter (fiskepudding, pølser, skinkeost etc), leker og vann til hunden.
- Mat, drikke og noe å sitte på til deg selv.