Sporkurs

Røros Hundeklubb har gleden av å tilby sporkurs med Torunn Nyhus Stene 21. - 22. september. Fokus på dette kurset er hvordan trene hunden på menneskespor. Kurset passer for alle raser, både nybegynnere og viderekomne. Alle er velkommen - medlemmer og ikke medlemmer. Det er plass til 8 ekvipasjer på kurset, så her er det førstemann til mølla!

Innhold:
«Spor» er en utmerket måte å trene hunden mentalt. Det er en oppgave der hund og hundefører skal følge et spor som er lagt av et menneske eller dyr. På dette kurset konsentrerer vi oss om menneskespor. Målet er å lære mer om spor og adferd, hvordan vi kan bruke hunden sin nese. Vi har fokus på nøyaktighet i sporkjernen. Hunden skal få jobbe selvstendig og likevel i samarbeid med hundefører. 

Dette kurset passer både for nybegynnere og de som har erfaring med spor. Det passer for hunder i alle aldre. Kurset vil bli tilpasset det behovet ekvipasjen trenger. For valper/unghunder legger vi til rette for at hunden skal få god forståelse for oppgaven, med masse belønning i sporet. For mer erfarne hunder utfordrer vi hunden, og øker motivasjon for spor. Kurset kan bli spesielt godt tilrettelagt for de som trener IGP spor, men det er ingen krav at man trener dette. 

På kurset vil vi ha en teoretisk introduksjon til spor og sporlegging på jorde (gress), og vi snakker om det som skjer underveis med hundene. Resten av kurset er en praktisk del. Forutsetning for deltakelse er at hunden bør ha en viss interesse/motivasjon for mat/godbiter. Hunden skal være sulten på kursdagene (ikke få frokost).

Instruktør:
Torunn Nyhus Stene er instruktør på kurset, og har lenge hatt interesse for hund og adferd. Hun har lang erfaring som instruktør der hovedinteressen er generell adferd, hvordan hunden påvirkes av genetikk og miljø, konkurranselydighet og spor. I 2011 tok hun instruktørutdanningen hos Oslo Hundeskole. Siden 2012 jobbet hun som fast instuktør der og holdt valpekurs, grunnkurs, hverdagslydighetskurs og bronsemerkekurs, samt hatt privattimer for hundrevis av kursdeltakere. Hun har selv to hunder. En labrador på 14 år som ble trent innen lydighet, blodspor og skogsrundering. Og en brukschæfer på 9 år, som er mye trent i spor og konkurranselydighet, og startet i hundesporten IGP. Selv deltar hun på hundekurs med ulike instruktører på høyt nivå. Har i mange år trent i hundesportgrupper sammen med andre utøvere for selv å bli en bedre hundefører, få et bedre samarbeid med egen hund, og lære mer om adferd hos hund.

Praktisk informasjon:
Kurset gjennomføres lørdag kl. 0900 – 1600, og søndag 10 til ca. 1600 på Påsken gård. Det blir en god lunsjpause midt på dagen. 

Påmelding og pris:
Bindende påmelding hele kurset innen 9. september 2024 til rhk@roros.net.
Merkes med «Sporkurs høst 2024». Vi trenger informasjon om navn på ekvipasjen, fødselsår, postnummer og telefonnummer til fører, samt alder, rase og forkunnskaper til hunden.

Plass for inntil 8 ekvipasjer, med minimum 4 deltakere for oppstart.

Pris: Kr. 1300 for medlemmer/ kr. 1600 for ikke-medlem. 
Betalingsfrist 12. september til kontonummer 4280 05 38275.
Betalingen merkes med «Sporkurs høst 2024» og navn på fører.

Huskeliste til kurset:
- Hundebur i bil, slik at hunden får hvile mellom øktene.
- Masse myke godbiter (ikke harde fôrkuler) og vann til hunden, sele og langline
- Mat, drikke og stol til deg selv.
- Klær etter været, gjerne støvler/vanntette sko med i bilen i tilfelle det er vått der vi skal gå.