Lydig hund i hverdagen for valp og voksen

Røros Hundeklubb har gleden av å invitere til kurs i«lydig hund i hverdagen» i mai og juni. Kurset vil omhandle hverdagslydighet og kommunikasjon med hunden, hvor man kan velge mellom klikker eller ros/godbit metode som innlæring. Her kan alle hunder i alle aldre delta, både de som har valp og de som har voksen hund. Kurset passer for deg som er nybegynner, eller som har gått på grunnleggende kurs tidligere. Instruktører er Trine Aspås Krog og Torunn Nyhus Stene. Det er plass til 16 ekvipasjer på dette kurset, etter først til mølla prinsippet.

Innhold:
Hovedfokus på kurset er å lære valpen/ hunden å bli god på det å lære og samarbeide. Målet med kurset er å jobbe med ferdigheter og øvelser mot å få en velfungerende hund i hverdagen. Man lærer grunnferdigheter for hverdagslydighet ved øvelser som kontakt, gå pent i bånd, sitt, ligg, innkalling og passeringsøvelser. De som er nybegynnere vil lære grunnleggende ferdigheter, mens for de som har gått på kurs tidligere øker vi vanskelighetsgraden på øvelsene. Vi jobber med at hunden skal bli bedre til å lytte og forstå kommandoer. Vi legger vekt på å videreutvikle hundens ferdigheter og å trene med forstyrrelser slik at hund og eier blir mer sikker i hverdagssituasjonene.

Sentrale tema for kurset er:

  • - Kontakt og samarbeid
  • - Gå pent i bånd og følge øvelser
  • - Passering
  • - Sitt eller dekk
  • - Innkalling
  • - Selvkontrolløvelser som bli og vente

Det er mulig å lære om bruk av klikker til de som ønsker det, eller ros/ godbit til de som vil det.

Instruktører
Instruktører på kurset er Trine Aspås og Torunn Nyhus Stene. Trine har jakthundinstruktør grunnkurs, observatør i Canis klikkerinstruktør utdannelse og bruker klikker som innlæringsmetode. Hun har erfaring med blodsporkurs, smeller, spesialsøk og valpekurs. Torunn Nyhus Stene har instruktørutdanningen hos Oslo Hundeskole. Hun har siden 2012 jobbet hun som fast instuktør der og holdt valpekurs, grunnkurs, hverdagslydighetskurs og bronsemerkekurs, samt hatt privattimer for hundrevis av kursdeltakere.

Praktisk informasjon:
Dette er et kveldskurs med til sammen 5 kurskvelder, med følgende tirsdager 14/5, 21/5, 28/5, 4/6, 11/6. Alle kvelder i tidsrommet kl. 1830 - 2030. Det vil bli ulike gruppeinndelinger av deltakerne i løpet av kurset. Kurset vil foregå utenfor klubbens lokaler på Sollihagan dersom annet ikke er avtalt. Det ligger rett over veien for Røros Gummi og maskin. Ta kontakt om du trenger nærmere veibeskrivelse.

Påmelding og pris:
Bindende påmelding innen 6. mai 2024 til rhk@roros.net etter "først til mølla" - prinsippet for inntil 16 ekvipasjer, med minimum 8 for oppstart av kurset.

Merkes med "Lydig hund i hverdagen mai-juni 2024", navn på ekvipasjen, fødselsår og postnummer på fører, telefonnummer, alder og rase på hund. Skriv litt om hundens/førerens kunnskapsnivå og hvilken innlæringsmetode som er ønskelig å bruke under kurset.

Pris: Kr. 1100 for medlemmer/ kr. 1400 ikke-medlem.
Betalingsfrist senest 9. mai til kontonummer 4280 05 38275.
Betalingen merkes med "Lydig hund i hverdagen mai-juni 2024" og navn på fører.

Huskeliste til kurset:
Ta med bil med bur, slik at hunden kan få hvile mellom øktene. Det er også lurt med MASSE gode godbiter, myke og små (kjøttkake, fiskekake, pølse etc) og den beste leken hunden har. Ta også med klikker dersom du har brukt det tidligere. Husk friskt vatn og vannskål til din firbente venn.