Lydighetskurs

Røros Hundeklubb har gleden av å tilby lydighetskurs helga 17. - 19. september 2021 med Stian Kristiansen, da kurset i mai ble utsatt pga. Covid-19. Synes du lydighet høres spennende ut? Da er dette et kurs for deg. Alle er velkommen - medlemmer og ikke medlemmer. Det er plass til 8 ekvipasjer på kurset, så her er det førstemann til mølla!

Innhold:
På dette kurset vil du lære hvordan komme i gang med lydighet, enten du tenker å få en mer lydig hund i hverdagen eller konkurrere i lydighet. Det er Ingen spesielle krav til deltakelse, men det er en fordel om du tenker å utvikle deg selv og hunden din innenfor lydighet. Kanskje kunne tenkt deg å konkurrere etter hvert. Det er heller ingen krav til alder på hunden. Kurset vil bli tilpasset hver enkelt ekvipasje og deres nivå.

For å få et hyggelig hundehold med en hund som ønsker å jobbe sammen med deg, bruker vi positive treningsmetoder i alle momenter. Vi kommer til å sette søkelys på kriterier, belønning og belønningsfrekvenser. Videre fokuserer vi på mange forskjellige momenter, hvordan dele opp øvelser i momenter samt sette sammen flere momenter til en hel øvelse. Vi jobber i utgangspunktet med 1 og 1 hund, hvis det lar seg gjøre prøver vi å kjøre noen fellesøvelser.  

Instruktør:
Instruktør på kurset er Stian Kristiansen. Stian Kristiansen bor på Frosta og har drevet med hund siden 1997. Han har nå en Labrador av jaktlinjer som er godkjent redningshund i Norske redningshunder. Stian konkurrerer nå lydighet kl. 3. Han er utdannet trinn 1 og trinn 2 lydighet gjennom NKK. Han har også kurs innenfor problemadferd og hvordan jobbe med dette med Tess Erngren fra GoodDog, og 100% positiv hverdagslydighet med Arne Aarrestad fra Siddis Hundeskole.

Praktisk informasjon:
Kurset starter fredag kveld kl. 1900 - 2100 med teori. Lørdag og søndag er det praktisk trening, med tidspunkter lørdag er 0900 – 16/1700 og søndag er kl. 1000 – 1600. Teoriøkta på fredagen gjennomføres på Rørosvidda hotell. Den praktiske delen resten av helga gjennomføres i Røros Hundehall på Sollihagan. Det ligger rett over veien for Røros Gummi og maskin. Hvis det er dårlig vær tar vi matpauser inne på lokalet i Sollihagan. Ta kontakt om du trenger nærmere veibeskrivelse.

Kurset gjennomføres i henhold til nasjonale retningslinjer og NKK`s veileder i for arrangører for prøver og aktiviteter under Covid-19 – situasjonen. Vi oppfordrer alle til å holde gode avstander mellom deltakere og parkerte biler. Vi møtes friske og raske, og alle har eget utstyr til egen hund.

Påmelding og pris:
Frist for påmelding er 3. september, bindende påmelding etter "først til mølla-prinsippet".
Plass for inntil 10 ekvipasjer med minimum 6 deltakere for oppstart.

Påmeldingen sendes til rhk@roros.net, og merkes med: «Lydighetskurs høst 2021», navn på ekvipasjen, fødselsår, postnummer og telefonnummer til fører, samt hundens alder, rase, ferdigheter og mål med kurset.

Pris: Kr. 1700 for medlemmer/ kr. 2000 for ikke-medlem. 
Betalingsfrist 6. september til kontonummer 4280 05 38275.
Betalingen merkes med «Lydighetskurs høst 2021» og navn på fører.

Huskeliste til kurset:
Ta med halsbånd og kort kobbel. Ta også med bil bur, slik at hunden kan få hvile mellom øktene. Lurt å ta med GODE og myke godbiter, leker, vann og vannskål til hunden. Husk også mat, drikke og noe å sitte på til deg selv.