Utstillingskurs

Utstillingskurs

Røros Hundeklubb har gleden av å tilby utstillingskurs helga 15. - 16. april for nybegynnere og viderekommende. Alle er velkommen, medlem eller ei. Det er plass til 8 ekvipasjer til kurset, så her er det førstemann til mølla!

Innhold:
Målet er å få frem det beste i ekvipasjen slik at fører og hund lykkes sammen. Kurset passer for alle både nybegynnere og viderekomne, så opplegget tilpasses hver ekvipasje. Gjennom kurset vil man ha litt teori og praksis parallelt. Tema som blir tatt opp er hvorfor utstilling? Hvordan foregår utstilling? Hva ser en dommer etter? Pelsstell – hvordan vise hunden på en fordelaktig måte? Og ikke minst hvordan skal du som handler kle deg og være? Ellers tar vi opp ting som dukker og ønsker! Praktisk øving på situasjoner man møter i ringen og på utstillingsplassen med å gå, løpe, stå på bord, forbi passeringer, stå tett osv. 

Instruktør:
Linn Ydse Høsøien er instruktør på kurset. Linn er hundeoppdretter og handler, har mye erfaring fra utstilling og utstillingsringen, samt vært med å arrangere utstillinger. Hun er utdannet Ringsekretær gjennom NKK og jobber seg mot målet å bli eksteriør dommer. Linn har vært med på det norske landslaget i Juniot Handling og ble i 2008 årets mestvinnende junior handler. Linn har holdt flere utstillingskurs rundt om i landet.

Praktisk informsjon:
Kurset går over lørdag og søndag, begge dagene fra 0930 til ca. 1500 Både den teoretiske og praktiske delen av kurset gjennomføres i Røros Hundehall eller ute dersom været tillater dette. Røros Hundehall er på på Sollihagaen 8, rett over veien for Røros Gummi og maskin. Vi tar vi matpause i hallen, så ta med lunsjmat begge dager. 

Tisper med løpetid kan delta på kurset, men må bruke truse.

Påmelding og pris:
Bindende påmelding innen 3. april 2023 etter «først til mølla-prinsippet» for inntil 8 ekvipasjer.
Plass for inntil 8 ekvipasjer med minimum 5 deltakere for oppstart.

Påmelding sendes til rhk@roros.net. Merkes med "Utstillingskurs vår", navn på ekvipasje, fødselsår, postnummer og telefonnummer på fører, rase, alder og forkunnskaper på hund.

Pris: 1000 for medlemmer/ kr. 1300 for ikke medlemmer.
Betalingsfrist 6. april. 2023 til kontonummer 4280 05 38275. Betalingen merkes med "Utstillingskurs" og navn på fører.

Huskeliste til kurset:
- Bur eller mulighet til å ha hunden i bil.
- Myke godbiter (fiskepudding, pølser, skinkeost etc) og vann til hunden.
- Utstillingsbånd.
- Noe å skrive med og på, mat, drikke og noe å sitte på til deg selv.