Grunnferdigheter lydighet

Røros Hundeklubb har gleden av å tilby kurs med grunnferdigheter i lydighet helga 8. - 10. mars 2024. Synes du lydighet høres spennende ut. Da er dette et kurs for deg. Instruktør på kurset er Torunn Nyhus Stene. Alle er velkommen - medlemmer og ikke medlemmer. Det er plass til 8 ekvipasjer på kurset, så her er det førstemann til mølla!

Innhold:
På dette kurset vil du lære hvordan komme i gang med videre trening av hunden, enten om vil ha en mer lydig hund i hverdagen eller øke grunnferdigheter og gå videre til å konkurrere i noen form av lydighet. Ekvipasjen bør ha trent litt lydighet fra før, for eksempel valpekurs. Det er ingen krav til alder på hunden. Kurset vil bli tilpasset hver enkelt ekvipasje og deres nivå.

På kurset bruker vi bruke positive treningsmetoder og innlæringsmåter. Det vil blir fokus på ulike øvelser for å gjøre hunden trygg på hva disse er. Øvelsene er som følger og vil trenes på med og uten forstyrrelser:

 • - Sitt / sitt og bli
 • - Dekk / dekk og bli
 • - Gå pent i bånd
 • - Lineføring
 • - Passering av hunder
 • - Passering av mennesker
 • - Innkalling
 • - Momenttrening
 • - Felles øvelser

Vi vil jobbe 1 og 1 om gangen først og senere ha endel felles øvelser.

Instruktør:
Torunn Nyhus Stene er instruktør på kurset, og har lenge hatt interesse for hund og adferd. Hun har lang erfaring som instruktør der hovedinteressen er generell adferd, hvordan hunden påvirkes av genetikk og miljø, konkurranselydighet og spor. I 2011 tok hun instruktørutdanningen hos Oslo Hundeskole. Siden 2012 jobbet hun som fast instuktør der og holdt valpekurs, grunnkurs, hverdagslydighetskurs og bronsemerkekurs, samt hatt privattimer for hundrevis av kursdeltakere. Hun har selv en brukschæfer på 10 år, som er mye trent i spor og konkurranselydighet, og startet i hundesporten IGP. Selv deltar hun på hundekurs med ulike instruktører på høyt nivå. Har i mange år trent i hundesportgrupper sammen med andre utøvere for selv å bli en bedre hundefører, få et bedre samarbeid med egen hund, og lære mer om adferd hos hund.

Praktisk informasjon:
Kurset starter fredag kveld kl. 1800 – 2000. Målet for denne økta er å bli kjent, diskutere innhold i kurset og prate sammen om hva fokuset for helga skal være. Lørdag og søndag er det praktisk trening, med tidspunkter lørdag er 0900 – 16/1700 og søndag er kl. 0900 – 1600. Hele kurset gjennomføres i Røros Hundehall på Sollihagaen 8. Det ligger rett over veien for Røros Gummi og maskin. Matpauser tar vi også i hundehallen. Ta kontakt om du trenger nærmere veibeskrivelse.

Påmelding og pris:
Frist for påmelding er 26. februar, bindende påmelding etter "først til mølla-prinsippet".
Plass for inntil 8 ekvipasjer med minimum 5 deltakere for oppstart.

Påmeldingen sendes til rhk@roros.net, og merkes med: «Grunnferdigheter lydighet vinter 2024», navn på ekvipasjen, fødselsår, postnummer og telefonnummer til fører, samt hundens alder, rase, ferdigheter og mål med kurset.

Pris: Kr. 1500 for medlemmer/ kr. 1800 for ikke-medlem. 
Betalingsfrist 29. februar til kontonummer 4280 05 38275.
Betalingen merkes med «Grunnferdigheter lydighet vinter 2024» og navn på fører.

Huskeliste til kurset:

 • - Bur eller mulighet til å ha hunden i bil.
 • - Myke godbiter (fiskepudding, pølser, skinkeost etc), leker og vann til hunden.
 • - Mat, drikke og noe å sitte på til deg selv.